browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Pirhi 2016

Objavil dne 26/03/2016

Letošnja izdelava velikonočnih pirhov je bila prirejena  trenutnim izrednim razmeram pri nas.  Velikonočne priprave za žegen smo si nekako porazdelili. barvanje pirhov 3Velecenjeni je kuhal šunko, sine je pekel kuglof (rozinovo potico), teta in naša Pehtica bosta nesli v žegen……sprememba jajčk v pirhe pa je bilo moje delo. Glede na to, da sem nedolgo nazaj že dokazala, da sem bolj nerodne sorte, mi tokrat raje niso zaupali barve za barvanje jajčk. Uporabila sem torej kar je bilo pri roki. Velecenjeni je skuhal nekaj naših domačih (belih) račjih jajčk, ki se kuhajo dlje kot kokošje (15 minut) in nekaj kupljenih kokošjih. Potem, ko so se lepo ohladile, sem vzela v roke flomastre, si pomagala še z edigsom in nastali so pirhi v obliki nekakšnih “čustvenčkov”, ki izražajo ves spekter mojih občutij v zadnjem mesecu….hihihi……

Pirhi 2016

Pirhi 2016

Sine je ob asistenci naše Pehtice spekel dva rozinova kuglofa, po našem preizkušenem receptu:

kuglof 1testo: 1,25 kg moke, 5 dag kvasa, 5 rumenjakov, 8 dcl mlačnega mleka, limonina lupinica, 6 žlic sladkorja, žlička soli, 17,5 dag stopljenega masla;

nadev: 27 dag rozin namočenih v 5 žlic ruma, 2 žlici sladkorja, vanilij sladkor, dobra žlička cimeta.

odlično opravljeno delo

odlično opravljeno delo

Lepe praznike vsem……in velikoooo pirhov!

Jelka in Ana neseta v žegen

Jelka in Ana neseta v žegen

 

One Response to Pirhi 2016

  1. Nrnči

    Ti si res prava umetnica

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja