Letošnjo praznično peko zaključujem v stilu. Upam samo, da v tem “stilu” ne bo celo leto….se pravi, da ne bo šlo vse v k*rac. Na osnovi potrebe in povpraševanja naše nečakinje, ki je za praznovanje okrogle obletnice svoje svakinje nujno potrebovala te “organe”. Saj se mi res kar malo težko izpiše ta beseda v originalni izgovorjavi, ker mi je Velecenjeni celo grozil z zaprtjem bloga, zaradi uporabe prostaških besed……samo, ali ne bi bilo trapasto, če bi napisala: lulekopeka ali pimpekopeka in še huje: penisopeka!!?? Pred petimi leti sva prvič opravili tovrstno peko za dekliščino njene prijateljice in sva bili prav zadovoljni z rezultatom. Letos sem vse skupaj še malce vsebinsko nadgradila.
Po receptu, ki ga uporabljam za vse živo, med drugim tudi za peko mojih parkeljnov in buhteljnov, sem zamesila rahlo
testo. Potem, ko je lepo vzhajalo, sva se spravili k “ročnemu delu”. Glede na take in drugačne izkušnje nama je šlo odlično od rok. Vso stvar sva tokrat nadgradili tako, da sva jajčka (testise….tiljubibogec, me je kar strah, da mi bo med pisanjem blog izginil….), torej – mošnjičke sva napolnili z domačo češpljevo marmelado. Bili so prav strumni, ko sva jih pokrili in jih pustili pred peko še enkrat vzhajati. Vzhajali so tako, kot se za te organe pač spodobi in če ne bi, bi bilo nekaj hudo narobe. Preden so šli v pečico sva jih še lepo premazali s stepeno jajčko in jih potrosili z makom (da so bili videti bolj možati, tiste metroseksualne zadeve mene nikoli niso prepričale). Na temperaturi 190⁰C so se pekli dokler niso lepo porjaveli (no sedaj sem pa že na nevarni temi rasizma…) tam nekje 20 minut.
Na koncu so izpadli točno tako kot sva želeli. No, nekateri primerki so imeli rahle probleme s prehitrim izlivom….marmelade iz testisov, vendar jih je to naredilo samo še bolj privlačne. Baje pa so bili tudi slastni – so poročali naknadno.
pa še malo glasbe na temo “porednih” besed:
Ojla, v tem nedeljskem popoldnevu sem se dobesedno nasmejala tvoji peki in besedam. si pa tako slikovito napisala da človek ne ve na kaj bi mislil tistega momenta na pecivo ali ne nekaj erotičnega.
vidim da so ti odlično uspeli, pa tudi na velikost si pomislila. za vsakega posebej. pa DOBER TEK