browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Doma Narejene Ročne Lutke

Objavil dne 16/02/2015

Najprej sem se podala na lov za pravimi nogavicami. Morale so biti ravno prav velike, ravno prav prožne in zeeelo mehke. In ko sem že obupala sta me v neki trgovini čakala v kompletu dva zadnja para ravno tapravšnjih.  En par je bil črn, drug pa bel. Pa je bila zopet dilema tu. Nekateri moji domači so prisegali na črno, drugi so zopet dejali da pride v poštev samo bela…….in tako, ker se nismo mogli zediniti….sta pričela počasi pod mojimi rokami in s Pehtino pomočjo nastajati gospod in gospa ŽVERCA.

ZVERCA1Črni gospod Žverca je dobil v “usta” karton, tako, da je imel trde čeljusti. Bela gospa Žverca, pa je imela mehko čeljust, da bo (kot ženska pač) lahko delala razne grimase in se pačila. ZaZVERCA2 lase sem dobila super razmršeno zelenkasto volno. Super je služila kot griva za obe Žverci….edina slaba lastnost pa je bila, da so vsaj od začetka precej odpadale nitke. Upam, da se bo “čupa” s časom stabilizirala..he, he. Gospod Žverca je dobil tako frizuro ala Rod Stewart, gospa pa dva navihana čopka, ki sem ju povezala z raznobarvnimi kosmatimi žičkami. Za njune očke sem uporabila stiroporne kroglice na katere sem ZVERCA3s črnim lakom za nohte narisala zenico, Pehta pa je na sredino prilepila še pol perlice za bolj sijajen pogled. Dodali sva še trepalnice. G. Žverca je dobil takšne prave ženske iz drogerije, ga. Žverca pa malo bolj poudarjene, ker je pa le ženska (še dobro, da se je bližal pust in sem jih staknila v trgovini medZVERCA4 pustno opremo). V trgovini, kjer prodajajo material za ustvarjanje (in kjer sem mimogrede že tako domača, da bi lahko bila tam zaposlena kot trgovka), sem nabavila še pisane, mehke kroglice različnih velikosti. Porabili sva vse, do zadnje. Največji sta postali smrčka, dve srebrni mali sta postali strašna sprednja zoba od g. Žverce, mali rdeči je služil gospe za glasilke globoko v njenih ustih, preostale pa sva nanizali za ogrlico ge. Žverce. Pehta je mojstrsko zavezala zelen pikasti trak v kravato, ki jo ZVERCA5je dobil gospod Žverca….in si ju nato nataknila vsakega na svojo roko. Ko sta se spogledala, je gospa koketno pomežiknila s svojimi dooolgimi pikastimi trepalnicami…..gospod pa je zazijal od občudovanja…v temi sta se mu zalesketala dva srebrna prednja zoba….Vam povem: to je bila ljubezen na prvi pogled. ŽVIRCA7

Naslednje dneve sem s servietno tehniko oblepila še kartonasto škatlo, ki mi jo je Velecenjeni prinesel iz službe, vanjo položila knjigo o travniških živalicah, na vrhu pa je kraljeval naš zaljubljen parček Žverčevih.

ZVIRCA8

In nato…..je prišel najtežji del………..počakati je bilo treba, da bo naša mala temnooka deklica, za katero sva vse to naredili, imela svoj čisto prvi rojstni dan. Komaj sem dočakala, da sem ji v našem imenu izročila darilce in neizmerno uživala, ko sem videla, da  ji je všeč.ZVERCA10

Doma mi je tako ostal par mehkih nogavičk – ena nogavica bela in druga črna…..in vedno kadar bom v njih delala jogo, se bom spomnila na malo temnookico in na to, koliko veselja smo imeli pri ustvarjanju gospoda in gospe ŽVERCE.

ZVERCA9

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja