browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Naše Visoke Permakulturne Grede Se Polnijo

Objavil dne 31/05/2014

No, v bistvu so trenutno zapolnjeni vsi razpoložljivi kotički na njej. Ne vem kaj bo, če se bodo stvari čisto preveč razrastle. Vse kar sem potaknila nanje se je prijelo. Tudi tiste drobne sadikice, ki  niso na prvi pogled dajale ravno optimističnega upanja.

Na mojih visokih gredah se pod zastirko v mešani zasaditvi tako lahko najde vsakega po malo: nekaj zgodnjega krompirčka, boba, nizkega fižola, kar nekaj vrst paradižnikov, bazilika, peteršilj, šetraj, brokoli, cvetača, zelena cvetača, koleraba, zgodnje zelje, por, liči, volčje jabolko, afriške kumare kiwano, nizka sladka koruza, malo solatke, različni  jajčevci, rjava in rdeča paprika za pečenje, feferončki, stoletni česen……celo  nekaj sadik graha, ki sem ga presadila z vrtne grede in ga rešila pred bramorjem, se je prijel. Pa tudi rožice so vmes: kapucinke, ognjič in tagetes. Ob robu grede pa sem zasadila bele jagode, ki lansko leto v velikem loncu niso hotele narediti niti enega plodu. bomo videli kako jim bo letos všeč v visoki gredi.

Ja, ja….vem…..preveč vsega sem stlačila na te moje grede….Samo, če me pa prvo leto daje radovednost, kaj vse mi pa morda lahko “rata”  v teh na novo postavljenih gredah. Nič hudega, če kaj ne bo uspelo, bodo pa vsaj ostale rastline imele več prostora 😉

Aja, pa tisti poizkusno zasajen visoki fižol v tri posode, se tudi zaenkrat veliko bolje drži, kot njegovi bratje v klasičnem vrtu.

CAM00088 CAM00085

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CAM00086

 

 

 

 

 

 

 

 

2 Responses to Naše Visoke Permakulturne Grede Se Polnijo

  1. Nenči

    Občudujem tvoje delo.Človek dobi volje da tudi sam nekaj naredi v svoji bližini na majhnem prostoru.Pa mogoče kaj “rata” pa ne bo potrebno kupiti. ker DOMAČE je DOMAČE.

  2. David Lepnik

    Iz vašega članka sklepam, da so visoke grede bolj rodovitne in so se zato prijele vse sadike?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja